Günümüzün ultra yüksek çözünürlüğe sahip gövdeleri için geniş diyafram açıklığına sahip ideal standart zoom objektif.
SIGMA Art serisi: Öncelik yüksek çözünürlükte.
Bu objektifin, Art serisinin çok yüksek ve katı kalite standardına ulaşabilmesi için optik yapı boyunca ışık aktarımı en ince ayrıntılarına kadar dikkatle hesaplanmıştır. Bu nedenle, en açık diyafram değeri olan 2.8’de bile tüm görüntü alanında istikrarlı yüksek keskinlikle birlikte yüksek estetiğe sahip bokeh etkisi kontrolunuz altındadır.
Çarpıcı Optik Performans
Üç adet SLD cam ve dört adet asferik mercek kullanımı sayesinde optik kusurlar en aza indirilmiştir. Merkezden köşelere kadar tüm görüntü alanında çarpıcı kalitenin korunması sağlayan yeni tasarım sayesinde koma hatası, yani ışık noktalarının uzaması ve diyafram açıklığının değiştirilmesiyle düzeltilemeyen çapraz renk saçılması sorunları büyük ölçüde giderilmiştir. Optik sistem aynı zamanda özellikle geniş açılı karelerde belirginleşebilen geometrik distorsiyonu da en aza indirmektedir. Sonuç, tüm zoom aralığı boyunca mükemmel optik performanstır.
Art serisinin yüksek standartlarını sağlayan bir 24-70mm F2.8 objektif
Öncü tavrıyla SIGMA öteden beri, zamanın bir adım ilerisinde olan 24-70mm F2.8 objektifler tasarlamıştır. Bu kategorideki ilk model olan SIGMA 24-70mm F2.8 EX DG ASPHERICAL DF, 2001 yılında sahneye çıkmıştı. Dördüncü nesil olan yeni SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art, optik tasarımda iddialı bir yenilikle geliyor: geniş diyafram açıklığına sahip bir standart zoom objektifte, titreşim azaltma sistemi. Tasarım ve üretim teknolojilerindeki deneyimini tüm boyutlarıyla kullanan SIGMA, bu ürünün Art serisine özgü çok yüksek ve ödünsüz görüntü ve üretim kalitesi standartlarına uygun olmasını sağlamıştır.
Benzersiz bokeh estetiği
Ürün, en açık diyafram değerinde, çarpıcı fotografik ifade gücü sunmaktadır. Net ayrıntılar olağanüstü keskinlikte iken, arka planda belli belirsiz küresel saçılma ile yüksek estetiğe sahip bokeh (netsizlik estetiği) elde edilir. Geniş diyafram açıklığına sahip zoom objektifler genelde maksimum açıklıkta kullanıldığından SIGMA özellikle bokeh formuna önem vermiş, tasarımda kusursuz dairesellik hedeflenmiştir.
İleri asferik mercek üretim teknolojisi kullanıldı.
İleri teknoloji ürünü yükek performanslı objektiflerin geliştirilebilmesi için asferik mercek tasarımı alanında incelikli birikim gereklidir. SIGMA’nın bu alandaki öncü ürünleri, her ikisinde de en önde 80mm çapında bir asferik mercek yer alan SIGMA 12-24mm F4 DG HSM | Art ve SIGMA 14mm F1.8 DG HSM | Art olmuştur.
Bu öncü ürünlerin başarısı üzerine geliştirilen SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art’ın tasarımında da asferik mercek kullanılmış, olağanüstü yüksek çözünürlük elde edilmesinde önemli katkıları olmuştur. Bu mercek, merkezde kenarlara kıyasla çok daha kalındır ve alışılmışın dışındaki formun kazandırılması çok özel bir üretim teknolojisi gerektirir. Ayrıca asferik merceğin yüzeyi de ultra-yüksek doğrulukta işlenir ve hassasiyet bir mikrometrenin yüzde biri düzeyinde denetlenir. Kusursuz düzlükteki bu yüzey SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art’ın, asferik mercek kullanımından kaynaklanan tipik iç içe daireler biçimindeki bokeh parlaması etkisinin ortadan kalktığı, yumuşak ve doğal bokeh estetiği oluşturur.
Özel düşük saçılımlı cam
Işığın cam tarafından hangi açıyla kırılacağını, ışığın dalga boyu belirler. Bu nedenle, farklı renklerdeki ışıklar birbirinden az da olsa farklı noktalarda odaklanırlar. Sonuçta renk saçılması adı verilen ve tele objektiflerde daha belirgin olan, kenar renklenmesi olarak gözlenen bir kusur ortaya çıkar. Renk saçılması, yüksek kırılıma sahip bir dışbükey mercekle düşük kırılıma sahip bir içbükey merceğin birleştirilmesi yoluyla büyük ölçüde giderilir. Ancak tümüyle ortadan kalkmaz ve “ikincil tayf” adı verilen bir miktar renk saçılması görülmeye devam edebilir. Standart objektif kategorilerinde ciddi bir sorun olabilen ikincil tayfın ortadan kalkması için SIGMA tarafından üretilen objektiflerde üstün performans niteliklerine sahip olan üç farklı tipte düşük saçılımlı mercek kullanılmaktadır: ELD (Extraordinary Low Dispersion / Olkağanüstü Düşük Saçılım), SLD (Special Low Dispersion / Özel Düşük Saçılım) ve FLD (“F” Low Dispersion / “F” Düşük Saçılım). Özellikle FLD cam, florit mineralinin ultra-düşük saçılım, yüksek ışık geçirgenliği ve kendine özgü renk kırma özelliklerini bir araya getirmiştir. Farklı tiplerdeki bu özel merceklerin titizlikle belirlenerek sıralanması ışık aktarımını kusursuzlaştırmakta, SIGMA tarafından üretilen objektiflerin renk saçılması en aza indirilmiş, olağanüstü yüksek keskinlikte görüntüler oluşturmalarını sağlar.
Parlama ve iç yansımaları en aza indiren tasarım
Tasarım sürecinin başından itibaren, SIGMA mühendisleri güçlü ters ışık kaynaklarına dirençli bir optik yapı oluşturabilmek için her aşamada parlama ve iç yansıma ölçümleri yapmaktadırlar. Prototip aşamasında, yalnızca simülasyon değil çok farklı biçimlerde gerçek çekim koşulları oluşturularak deneyler yapılmakta, farklı kriterlere göre ölçüm ve gözlemler gerçekleştirildikten sonra, önlemler alınarak parlama ve iç yansımaların önüne geçilmektedir. Ek olarak SIGMA’ya özgü Süper Çok Katmanlı Kaplama, parlama ve yansımaları daha da azaltarak güçlü ters ışıkta bile keskin, yüksek kontrasta sahip görüntüler elde edilmesini sağlamaktadır.